Çiçekler

Antoryum Çiçeği Bakımı

Antoryum çiçeği bakımı, saksı çiçeklerini seven ve evinde bulundurmak isteyen kişilerin araştırma konularından bir tanesi olarak bilinmektedir. Bu çiçek, bakımı kolay zannediliyor olsa da ilgi ve hassasiyet isteyen türler arasında yerini almaya devam etmektedir.

Bu nedenle, bakım süreci içerisinde de bazı koşullara uyum sağlanması çok önemli olacaktır. Aksi takdirde, Antoryum çiçeklerinin; yapraklarının sararması ya da kırmızı çiçeklerinin boynunu bükmesi gibi durumlar söz konusu olabilmektedir.

Doğru bir bakım metodu ile ise bu çiçeklerin uzun süre yaşamaya devam etmesi mümkün olacaktır. Bu nedenle, bakım süreci içerisinde; çiçeğin bütün ihtiyaçlarına dikkat edilmesi ve bu doğrultuda hareket edilmesi de çok önemli bir etken olacaktır.

Yeşil Yapraklı Salon Bitkileri Bakımı başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.

Antoryum Çiçeği Kaç Günde Bir Sulanır?

Antoryum çiçeği sulama aşamaları diğer çiçeklere göre farklı ve hassasiyet gerektiren bir türdendir. Bu nedenle, söz konusu aşamaların da doğru ve özenli bir şekilde uygulanmaya devam ediyor olması çok önemli bir husus olacaktır. Antoryum çiçeği beslemek isteyen kişilerin, çiçeği sularken aşağıda yer alan faktörlere dikkat etmesi gerekmektedir.

  • Bu çiçeklerin sulama miktarı haftada 1 ya da 2 kere olmak üzere değişkenlik göstermektedir. Sulama metotlarının nem miktarına göre değişiklik göstermeye devam etmesi de muhtemeldir.
  • Antoryum çiçekleri sulanırken, suyun kireçsiz olması çok önemlidir. Bu nedenle, içme suyu ile sulanması da tavsiye edilmektedir.
  • Antoryum çiçekleri nemli havaları çok sevmektedir. Bu nedenle, kış aylarında havanın nemlendirilmesi gerekmektedir.
  • Kış aylarında hava kurumaya başlayacağından dolayı, daha sıcak bir alanda bakımının gerçekleştirilmesi çok önemli olacaktır.

Yukarıda verilen sulama yöntemlerine tam anlamıyla uyum sağlandığı takdirde, çiçeklere herhangi bir zarar gelmeyecek; uzun süre yaşaması mümkün olacaktır.

Antoryum Çiçek Açması İçin Ne Yapılması?

Antoryum bitkisini seven ve besleyen kişiler, çiçekler solmaya ve kurumaya başladığı zaman; Antoryum çiçek açması için ne yapmalı? Gibi, konuları sık sık araştırmaya devam etmektedir. Antoryum bitkileri, etrafında kurumuş ya da solmuş çiçeklerin bulunması istemez. Bu nedenle, kurumuş çiçeklerin temizlenmesi çok önemlidir.

Bu sayede, yeni çiçeklerin oluşması ve bitkinin canlı bir yapıya kavuşması da mümkün olacaktır. Aynı zamanda, çiçeğin sevdiği ve istediği hava koşullarının sağlanması çok önemli olacaktır. Kuru havada, küsen ve çiçeklerini solduran bu çiçek; nemli ve daha sıcak ortamlarda kendini iyi hissetmektedir. Bu nedenle, kış aylarında kalorifer derecesinin Antoryum çiçeğine göre ayarlanması gerekmektedir.

Sukulent Nasıl Çoğalır? başlıklı içeriğimiz de ilginizi çekebilir.

Antoryum Çiçeği Bakımı
Antoryum Çiçeği Bakımı

Antoryum Çiçeği Nasıl Büyür?

Uzun ve çiçekli bitkilerden hoşlanan kişiler, Antoryum çiçeklerine yoğun bir ilgi duymaktadır. Bu çiçek, dışarıdan bakıldığında çok güzel ve zarif bir görünüme sahip olsa da bakım koşulları sanıldığı kadar kolay değildir.

Örneğin; Antoryum çiçeği saksısı dahi özel hazırlanmış olmalıdır. Bunun sebebi ise; çiçeğin, büyük ve yayvan saksı türlerinden pek hoşlanmamasından kaynaklanmaktadır. Antoryum beslemek isteyen kişilerin; daha dar bir saksı içerisinde bu çiçeği büyütmesi gerekmektedir.

Aynı zamanda Antoryumların her mevsimde canlı kalabilmesi için, en az 20 derece sıcaklıkta bulunması çok önemlidir. Bu koşullar sağlanmadığı takdirde, çiçek kısa süre içerisinde yapraklarını sarartarak, çiçeklerini dökmeye başlayacaktır. Bu nedenle, uygun koşulların eksiksiz sağlanması gerekmektedir.

Video kaynağı

Aslı Korkmaz

Doğa ve çiçekler konusunda tutkulu bir yazarım. Yazılarımda, çiçeklerin bakımı ve çoğaltılması hakkında bilgi vermek, okuyucularımın hayatlarına renk katmak için elimden geleni yapıyorum. Uzun yıllardır çiçek yetiştiriyorum ve her zaman yeni çiçek türleri ve bahçe tasarımları denemeye açığım. Yazılarımda, çiçeklerin bakımları, çeşitleri, çoğaltılması ve hastalıklarla mücadeleyi ele alıyorum. Umarım yazılarımda keyifli vakit geçirirsiniz!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu