Çiçekler

Kokina Çiçeği Bakımı

Yılbaşının gelişi ile kokina çiçeği bakımı konusunun popülerliği de artmaya devam etmektedir. Yılbaşında uğur ve şans getirdiği inanılan bu çiçekler, görüntü açısından da ilgi odağı haline gelmeye devam etmektedir. Bu nedenle, bakım süreci ile ilgili araştırmalar, her geçen gün çoğalmaya devam etmektedir. Bunun yanı sıra, kokina çiçeği solmadan canlı kalmaya devam ederse; dileklerin kabul olacağına dair de bir inanç vardır.

Kokina çiçeği bakımı zor zannediliyor olsa da herhangi bir zorluğu bulunmamaktadır. Hatta birçok insan bu konu hakkında çok hassas davranıyor olmasına rağmen, kokina çiçeklerinin hızlı bir şekilde solmasından şikâyet etmektedir. Uygun metotların düzenli olarak uygulanmaya devam etmesi halinde, kokina çiçekleri uzun bir süre canlı olarak kalmaya devam edecek ve yapılarına herhangi bir zarar da gelmeyecektir.

Kokina Çiçeği Ne Kadar Dayanır?

Yılbaşının gelişi ile kokina çiçeği satın alan herkes, kokina çiçeği ne kadar dayanır? Konusu ile alakalı araştırmalar yapmaya devam etmektedir. Bunun nedeni ise kokina bitkilerinin yanlış bakım sonucunda, kısa süre içerisinde solmasından ve bir sonraki yıla kadar dayanamamasından kaynaklanmaktadır. Kokina çiçeğini uzun süre muhafaza etmek isteyen kişilerin ise aşağıdaki aşamalara uyum sağlaması çok önemli olacaktır.

  • Kokina çiçeklerinin canlı kalabilmesi için suyunun sık sık değiştirilmesi ve geniş bir vazoda muhafaza edilmesi gerekmektedir.
  • Kokina bitkilerinin suyunun ne sıcak ne de soğuk olmaması gerekmektedir. Bu bitkiler ılık ortamlarda canlı kalmaktadırlar.
  • Sulama yönteminde olduğu gibi, kokinaların ortamlarının da ılık olması çok önemli olacaktır.
  • Kokinaların solmuş bölümleri bulunuyorsa, bunların koparılmaması ve atılmaması gerekmektedir.

Yukarıda verilen maddelere dikkat edildiği takdirde, kokina bitkilerinin bir sonraki yıla kadar canlı bir şekilde muhafaza edilmesi de mümkün olacaktır.

Yeşil Yapraklı Salon Bitkileri Bakımı başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.

Kokina Solmazsa Ne Olur?

Kokina çiçeğini uzun süre beslemeyi başarmış kişilerin, kokina çiçeği uğuru ile alakalı araştırmalar yapmaya devam ettiği bilinmektedir. Kokina çiçeğinin uğuru ve şans getirmesi ile alakalı binlerce rivayet vardır. Bunlardan en çok bilineni ve tekrarlananı ise kokina çiçeğine 1 yıl bir zarar gelmezse; besleyen kişinin ev sahibi olacağı ile alakalıdır.

Hatta birçok kişi de bu dileği diledikten sonra, kokina bitkisi sayesinde ev sahibi olduğunu açıklamıştır. Bu nedenle, kokina çiçeği satışları da çoğalmaya devam etmekle beraber; bakım süreçleri de merak konusu olmaya devam etmiştir.

Kokina çiçeği solmadığı ve iyi bakıldığı takdirde, rivayetlere göre; besleyen ve bakan kişiye şans getirecek; bir sonraki sene ev sahibi olmasına ve diğer dileklerinin gerçek olmasına da öncülük edecektir. Bu nedenle, özellikle de yoğun kış günlerinde dikkatli bakılmasında ve fazla soğuğa ya da sıcağa maruz kalmasını engellemekte fayda olacaktır.

Kokina Çiçeği Bakımı
Kokina Çiçeği Bakımı

Sukulent Nasıl Çoğalır? başlıklı içeriğimiz de ilginizi çekebilir.

Vazoda Kokina Çiçeği Nasıl Saklanır?

Kokina çiçeği vazoda bakımı da kolay olan çiçek türleri arasında yer almaktadır. Eğer kokina çiçekleri demet şeklindeyse, bitkilerin; haftada bir kere olmak üzere, suyun içerisinde bekletilmesi yeterli olacaktır ancak bu işlemler gerçekleştirilirken, ortam sıcaklığının göz önünde bulundurulması da çok önemlidir. Doğru sulama yöntemi ve ısı takviyesi ile kokina çiçeklerinin vazoda bakılması ve uzun süre canlı kalması da mümkün olacaktır.

Video kaynağı

Aslı Korkmaz

Doğa ve çiçekler konusunda tutkulu bir yazarım. Yazılarımda, çiçeklerin bakımı ve çoğaltılması hakkında bilgi vermek, okuyucularımın hayatlarına renk katmak için elimden geleni yapıyorum. Uzun yıllardır çiçek yetiştiriyorum ve her zaman yeni çiçek türleri ve bahçe tasarımları denemeye açığım. Yazılarımda, çiçeklerin bakımları, çeşitleri, çoğaltılması ve hastalıklarla mücadeleyi ele alıyorum. Umarım yazılarımda keyifli vakit geçirirsiniz!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu