Kendin Yap

Toprak ve Plastik Saksı Nasıl Boyanır?

Saksı boyama işlemi ile toprak, plastik, çömlek ve beton tüm saksıların rengini değiştirebilirsiniz. Akrilik boya veya sprey boya ile tüm saksıları yenileyin!

Saksılarınız ister toprak olsun ister plastik, boyama işlemi yaparak dekoratif eşyalara dönüştürebilirsiniz. Rengarenk saksılarla süslenmiş çiçekler ile eviniz, balkonunuz ve bahçeniz aha şık görünür. Akrilik veya sprey boya doğru kullanıldığı zaman saksılar alanı canalandıran dekoratif ürün haline geldir. Dekorasyonu çekici ve çarpıcı hale getirmek için sizde saksılarınızı boyayabilirsiniz.

saksı boyama fikirleri

Eskiyen, renginden sıkıldığınız veya çok sade duran saksılarınızı boyadığınız zaman daha renkli ve canlı görünür. Boyama işlemi bittiği zaman saksılar neşe ve canlılık duygusunu yansıtır. Farklı renk ve desenlerle boyanan saksılar TV ünitesinin kenarında, salonun bir köşesinde veya balkonda alanda farklıkık yaratır. Sizde plastik veya toprak saksılarınızda canlı renkler kullanarak alanlarınızın atmosferini değiştirebilirsiniz.

Saksı boyama işleminde akrilik boya veya sprey boya kullanılmaktadır. Her iki boya ile saksı üzerinde istenilen renkler ve desenler oluşturulabilir. Ev dekorasyonunuzla uyumlu boyama yaptığınız zaman, saksılar alanın dekoruna katkıda bulunacaktır.

akrilik boya ile saksı boyama

Saksı boyama evinize veya balkonunuza renk katmanın harika bir yoludur. Toprak ve pPlastik saksıların nasıl boyanacağına dair bu eğitimde plastik saksılarda hangi boyaların kullanılacağı ve boyamanın nasıl yapılacağını öğreneceksiniz.

Saksı Hangi Boya ile Boyanır?

Saksı boyama işleminde en iyi sonucu veren boyalar akrilik boya ve sprey boyadır. Akrilik boya genellikle şekilli boyama yapmak isteyenler tarafından tercih edilir. Sprey boyayı ise kısa sürede tek renk boyama yapmak isteyenler kullanır. Akrilik boya ile şekilli boyama yapmak isteyenler maskeleme bandı kullanmaktadır.

Saksı boyarken kullanılan malzemeler:

  • Akrilik veya sprey boya
  • Yüzey astarı
  • Boya kabı
  • Boya fırçası
  • Maskeleme
  • Parlak yüzey astarı

Plastik Saksı Nasıl Boyanır?

Plastik Saksı Boyama

Saksı boyama işleminde en çok tercih edilen boyalar akrilik boya ve sprey boyadır. İkisi ile de güzel sonuçlar alınabiliyor. Hangisi ile boyamaya siz karar vereceksiniz. Aşağıda sprey ve akrilik boya ile plastik saksı nasıl boyanır anlatacağız.

Plastik saksı akrilik boya ile şöyle boyanır:

  • Boyama işlemine başlamadan önce saksı üzerindeki toz ve kiri nemli bir bez ile temizleyin.
  • Boyanın daha iyi tutunmasını sağlamak için ilk kat için akrilik astar uygulayın.
  • Boya kabının içerisine uygulayacağınız renklerdeki boyaları aktarın.
  • Boyayı fırçaya batırarak saksının üzerini boyamaya başlayın. İsterseniz desenlerde oluşturabilirsiniz.
  • Desenli boyama yapmak için maskeleme bandı kullanabilirsiniz. Hayal gücünüze göre saksı üzerine objeler çizebilirsiniz.
  • İlk kat boyama işlemi bittikten ortalama 6 saat sonra ikinci kata geçebilirsiniz.
  • Boyama işleminin bitmesinin ardından 24 saat kurumasını bekleyin.
  • Boyayı korumak ve daha uzun süre parlak kalmasını sağlamak için akrilik vernik uygulayın.

Toprak Saksılar Nasıl Boyanır?

Toprak Saksı Boyama

Toprak saksı boyama işlemi çömlek saksı boyama diye de biliniyor. Aslında ikisinin de aynı anlama geldiğini söyleyebiliriz. Çömlek ile yapılan saksılar topraktan yapılıyor. Toprak olan saksıları boyamak için akrilik boya veya sprey boya kullanılmaktadır. Eğer şekilli bir boyama yapılmayacaksa sprey boya ile kolaylıkla renklendirme yapılabilir. Şekilli boyama yapılacaksa akrilik boya ile daha iyi sonuç alınacaktır.

Torak saksıyı boyamak için:

  • Toprak saksıyı boyamaya için ilk olarak nemli bir bez ile üzerindeki toz ve kirleri temizleyerek başlayın.
  • Boyanın saksıya daha iyi tutunmasını sağlamak için sprey veya akrilik astar kullanabilirsiniz.
  • Sprey boya kullanılacaksa 25 cm uzaklıktan püskürtülerek boyama işlemi yapılmalıdır.
  • Akrilik boya kullanılacaksa kullanılacak renkler bir kaba alınır.
  • İstenilen renk fırçaya alınarak saksı boyamaya geçilir. Şekilli boyama için maskeleme bandı kullanılabilir.
  • Sprey boya ile genellikle tek renk boyama yapılırken akrilik boya ile şekilli ve süslemeleri boyamalar yapılabilmektedir.
  • Saksı boyanırken ilk kat ile ikinci kat arasında en az 6 saat olmalıdır.
  • Boyama tamamlandıktan sonra 24 saat beklenir ve son olarak akrilik vernik kullanılarak saksının daha parlak görünmesi ve daha uzun süre dayanıklı kalması sağlanır.

Saksı Boyama Fikirleri

Boyalı saksılar dekorasyonda kullanılan harika ürünlendir. Saksı boyama ile hem eski saksılar yenilenir, hemde dekorasyona canlılık getirilir. Saksılarınızın plastik veya toprak olması hiç önemli değil. Doğru boya ve boyama yöntemini kullanarak dekoratif ve göz alıcı saksılar elde edebilirsiniz. İlham almanıza yardımcı olacak saksı boyama fikirlerine göz atabilirsiniz.

akrilik saksı boyama

Sizlerde elinize boya ve fırçayı alarak saksılarınızı canlandırabilirsiniz. Farklı desenlerle yapılan boyama saksının daha canlı görünmesini sağlayacaktır. Boya olarak akrilik boya kullanırsanız istediğiniz desenleri rahatlıkla yapabilirsiniz.

çiçek saksı boyama

Çiçek saksısını boyadıktan sonra salon, balkon veya bahçeniz daha dekoratif görünür. Saksının plastik, toprak, beton, porselen veya seramik olmasının hiç önemi yok. Doğru boya ve boyama tekniği ile göz alıcı saksılara sahip olabilirsiniz.

dekoratif saksı boyama

Saksıların üzerine bisiklet, araba, insan ve diğer tüm objeleri yapmak için bir boya fırçası ve akrilik boya yeterli olacaktır. Boyanmış olan saksılar şık göründüğü gibi dekorasyona da genel anlamda katkıda bulunur. Evde kendi başınıza kimseden yardım almadan boyama işlemi yapabilirsiniz.

evde saksı boyama

Saksı boyama işlemine ilk olarak malzemeleri tamamlamakla başlamalısınız. Malzemeler hazırsa kolları sıvayarak boyamaya geçebilirsiniz. Temizlik, astar, boyama ve vernik adımlarını doğru şekilde takip ettiğinizde etkin bir boyama olacaktır. Saksı üzerindeki şekiller dekoratif görüntü oluşturacaktır.

kolay saksı boyama

Saksı boyamak oldukça kolay bir iştir. Eline ilk defa fırça alan birisi dahi boyama yapabilir. Eğer evinizde eskiyen veya renginden sıkıldığınız saksılar varsa boyama yenileyebilirsiniz.

plastik saksı boyama örneği

Plastik saksılar için boyama işleminde şekiller oluşturulacaksa akrilik boya kullanmalısınız. Farklı renkteki akrilik boyalar ile çizgiler ve şekiller kolay yapılır. Sprey boya ile genellikle tek veya iki renkli boyamalar yapılmaktadır.

saksı boyama örneği

Saksıları boyarken doğadan ilham alabilirsiniz. Çizeceğiniz şekiller ruhunuzu, doğayı veya dekorasyonu yansıtabil

saksı boyama süsleme

Saksıları süslemenin en güzel yolu onları boyamaktır. Uygun maliyetli olan boyalar ve fırçaları tercih ederek saksıları hayal gücünüze göre boyayabilirsiniz. Basit boyamalar yapabileceğiniz gibi ortaya sanat eseri çıkarabilirsiniz.

saksı nasıl boyanır

Her türü saksı boyanabilir. Önemli olan kullanılacak boya ve boyama tekniğinin doğru uygulanmasıdır. Bir kaç adımda saksının üzerine çeşitli objeler yapılabilir. Evinizin veya balkonunuzun dekorasyonuyla uyumlu renkler ve objeler tasarımı tamamlamaya yardımcı olacaktır.

şekilli saksı boyama

Şekilli saksı boyama her zaman için daha fazla ilgi görmüştür. Göz alıcı bir görüntü oluşturan şekilli saksılar misafirlerinizinde oldukça ilgisini çekecektir. Sizde farklı renk ve şekillerde boyama yaparak farklılığınızı ortaya çıkarabilirsiniz.

BUKET’İN SAKSI SANATI sayfasına göz atmanızı öneririz.

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu