Bahçe İçin En İyi 27 Veranda Modeli
Yazın veya kışın dış mekanlarda yemek yemek, eğlenmek ve rahatlamak için arka bahçenizde bir mekan oluşturmak istiyorsanız, veranda fikirlerine bir göz atın.
Verandalar, bahar ve yaz mevsimlerinde taze havada oturmayı, yemek yemeyi ve sevdiklerinizle açık havada vakit geçirmeyi sağlar. Kapalı olan verandalar kış aylarında da kullanılabilir. Bahçe keyfinizi sonuna kadar çıkarmanıza yardımcı olur ve açık havada yemek yeme ve dinlenme gibi ihtiyaçlar için en gözde alan haline gelir. Taş, beton, tuğla veya ahşap ile yapılan veranda kişisel tercihlere ve ihtiyaçlara göre özelleştirilebilir.
Evinizle bitişik veya bahçenizin ortasında açık havada yaşamak için bir alan yaratmak istiyorsanız, bir veranda doğaya daha yakın bir şekilde yaşamanıza yardımcı olur. Dekorasyonunu ihtiyacınız ve tarzınıza göre tasarlayabileceğiniz bu alan evinizin odak noktası haline gelecek. Ne kadar küçük veya büyük olursa olsun, verandanızı rahat ve işlevsel bir alan haline getirebilirsiniz, yeter ki iyi bir plan ve tasarım yapın. En iyi bahçe verandası fikirlerini keşfetmek ve ilham almak için okumaya devam edin.
1. Hasır Veranda ile Zamana Meydan Okuyun
Zamana meydan okuyan bir veranda tasarımı için hasır öneriyoruz. Hasırla kapatılan bir alan bahçenizde harika görünecektir. Doğayı hissettiren özelliği nedeniyle görsel açıdan ilgi uyandıracaktır.
2. Doğal Bir Görünüm İçin Ahşap Veranda
Ahşap, dekorasyonda doğal bir görünüm kazandırmak için en çok tercih edilen malzemedir. Kerestelerin bir araya gelmesiyle oluşturulan bir açık hava alanı, estetik açıdan çekici görünecektir. Vernik uygulaması ile sudan ve dondurucu havadan zarar görmesini engelleyebilirsiniz. Ahşabın estetik çekiciliği ile şık bir veranda bahçe keyfinize değer katacaktır.
3. Kır Evi Tarzı Veranda
Ahşap detaylarla tasarlanarak adeta bir kır evi görünümü veren bu villanın verandası, alana ilgi katarak doğallığı yansıtmıştır. 6 kişilik yemek masası, dinlenmek için salıncak ve alanı renklendiren bitkiler açık alanı daha şık hale getiriyor. Mükemmel rahat bir oturma alanına dönüştürülen bu alanda sohbetler ayrı bir güzel olur.
4. Büyüklüğe Göre Mobilya Parçaları Seçin
Balkonda bulunan bir verandanın daha sıkıcı ve çirkin görünmemesi için uygun boyutta mobilyalara yer verin. Burası küçük bir yer olduğu için sadece 6 kişilik masa ve sandalye, yanına ise hasır saksılar yerleştirilmiştir. Sade bir görünüm olsa da, hasır alana sıcaklık getirmiş.
5. Büyüleyici Balkon Veranda Modeli
Büyük bir balkona sahipseniz, burayı mükemmel vakitler geçirebileceğiniz bir verandaya dönüştürebilirsiniz. Kullanışlı mobilyalar ve bitkiler yeterli olacaktır. Arkadaş sohbetleri, kahve keyfi ve yemek yiyebileceğiniz bir alan için bu boşluğu değerlendirmeye ne dersiniz?
6. Yeşilin Tonlarıyla Doğayı Hissedin
Veranda, temiz hava almak için mükemmel bir yerdir. Yeşil bitkiler ise doğayı yansıtır ve rahatlatıcı etkisi ile ferah ve havadar bir his yaratıyor. Bol bitki ile huzur veren bir ortama sahip olabilirsiniz. Saksı çiçekleri, dikey bitki yerleşimi ve çalılar verandalar için uygundur.
7. Bahçe Verandasında Bölgeler Oluşturun
Büyük bir bölgeye sahipseniz ikiye bölerek ayrı bölümler elde edebilirsiniz. Bir bölmede oturup dinleneceğiniz koltuklar, diğer bölmede ise yemek yiyeceğiniz masa ve sandalyeler. Böylelikle daha kullanışlı ve estetik açından da hoş görünen bir alana sahip olursunuz.
8. Havuz Başı Veranda
Açık hava aktiviteleri için kullanılan, rahatlatıcı ve eğlenceli bir dış mekan havuzla birlikte rahat bir atmosfer sağlıyor.
9. İç Mekan Konforunu Verandaya Taşıyın
Bu veranda, evin iç konforunu aynı şekilde yansıtıyor. Seçeceğiniz mobilya parçaları ve diğer eşyalar evin içerisindeki eşyalarla uyumlu olarak seçilmelidir. Evinizin salonunda ne kadar rahat ediyorsanız, burası da sizin için o kadar rahat ve keyifli olmalıdır.
10. Peyzaj Düzenlemesine Özen Gösterin
Çimler, çiçekler ve çalılar oturup dinlenebileceğiniz alanı ferah ve konforlu hale getiriyor. Bahçe peyzajı tasarımları yazısında yürüyüş yollarından çiçek sepetlerine doğadan ilham fikirlere yer verilmiştir. Bahçenizde açık hava cenneti oluşturduğunuzda evinize girmek istemeyeceksiniz.
11. Etkileyici Tasarımla Küçük Bir Verandayı Dönüştürün
Küçük bir alana sahipseniz, yerden tasarruf sağlayan çok amaçlı mobilyalar seçin. Bitki düzenlemeleri, aydınlatma ve dekorasyon seçenekleri ile daha ilgi çekici bir tasarım oluşturabilirsiniz. Etkileyici bir mekan elde etmek istiyorsanız renkli çiçeklere yer verin.
12. Çok Amaçlı Bir Veranda Yapın
Mevsime, hava koşullarına ve kişisel tercihlere göre kullanabileceğiniz bir dış mekan alanı yaratın. Dinlenme, yemek, eğlence ve sohbet alanı olarak tasarlayacağınız alan ile açık havanın keyfini çıkarabilirsiniz. Oturup sohbet etmek isteyenlere koltuk takımı, eğlenmek isteyenlere ise salıncak harika bir fikirdir.
13. Tente ile Kapalı Veranda
Gölgelik alan oluşturmak için ahşapla çevrili alanı tente ile kapatabilirsiniz. Böylelikle açık havanın tadını tam anlamıyla alabilirsiniz. Tende, ucuz ve kurulumu kolay bir ürün olduğu için kolaylıkla monte edebilirsiniz. Tuğla işçiliği ile uğraşmak istemiyorsanız sizin için en uygun yöntem olacaktır.
14. Verandaya Giden Yürüyüş Yolu Oluşturun
Yürüyüş yolu, ev sakinleri ve ziyaretçiler için oturma alanına kolay ve estetik bir şekilde erişmesini sağlar. Bu, alanın kullanımını daha çekici ve rahat hale getirir. İyi tasarlanmış bir yürüyüş yolu, bahçeye zarif bir dokunuş ekler. Farklı malzemeler, renkler ve desenler ile kendi tarzınıza uygun bir şekilde tasarlayabilirsiniz.
15. Etrafı Açık Yazlık Veranda
Yaz aylarında dinlenmek, yemek yemek, sosyal etkinlikler düzenlemek veya dış mekan keyfi yapmak amacıyla yazlık veranda harika bir fikirdir. Köşe koltuk takımı oturma keyfi sunarken, salıncak rahatlamak için oldukça uygundur. Kerestelerle üstü kapatılan alan, doğal ahşap dokusu ve sıcaklığı ile rustik bir atmosfer yakalamıştır.
16. Evinizin Dış Görünümü ile Eşleştirin
Açık alandaki dekorasyonunuzu evinizin görünümüne uygun bir şekilde tasarlayın. Dış cephede aynı malzemeleri kullanmak, cam olarak aynı camı tercih etmek ve dekoratif öğelerle uyumu yakalayabilirsiniz. Böylelikle birbirinden bağımsız iki ayrı alan oluşturmuş olursunuz.
17. Bir Renk Paletini Sergileyin
Ev sahibi canlı renkteki balonları tercih ederek alana hareketlilik katmıştır. Mobilya, perde, halı ve aksesuarlarda kullanacağınız renk paletini canlı renklerden oluşturabilirsiniz. Bu, alanınızın sıkıcı görünmesinin önüne geçecektir.
18. Fonksiyonel Mobilyaları Tercih Edin
Yumuşak minderler veya yastıklarla donatılmış oturma grupları ve şezlonglar, keyifli zaman geçirmenizi kolaylaştırır. Açık hava mobilyalarının dayanıklı olması gerekir, çünkü hava koşullarına maruz kalırlar. Açılır kapanır masa veya yatak gibi çok amaçlı parçalar kullanarak alanı daha verimli bir şekilde kullanmak için tercih edilmiştir.
19. Küçük Veranda İçin Yerden Tasarruf Sağlayan Mobilyaları Seçin
Yerden tasarruf sağlamak için depolama olanaklarını ve açık bir tasarımı göz önünde bulundurmak gerekir. Sınırlı alanın en etkili şekilde kullanılabilmesi için katlanabilir masa sandalyeler, duvar rafları ve depolama alanı sunan mobilyalar tercih edilmiştir.
20. Kapalı Kışlık Veranda
Kışlık veranda, soğuk günlerde dış etkenlerden koruyarak doğal güzelliklerle iç içe kalmanıza yardımcı olur. Yağmur veya kar yağarken içerisinde oturup şöminenin sıcağında ısınıp bahçe keyfini yaşayabilirsiniz. Bu modeldeki büyük camlar, açık alanın rahat görülmesini sağlıyor.
21. Verandanızı Yaşam Alanı Gibi Döşeyin
Keyif alacağınız bir ortam oluşturmak için rahat, işlevsel ve görsel olarak çekici bir alan oluşturun. Evinizin salonundaki rahatlığı, doğayla iç içeyken yaşamalısınız. Koltuk takımı, halı, sehpalar ve diğer tüm eşyalar size bir evin rahatlığından daha fazlasını vermelidir.
22. Açık Havada Verandada Yemek Alanı Oluşturun
Açık havadaki yemek alanı, keyifli açık hava öğünleri ve toplantılar için mükemmel bir seçenektir. Aileniz ve arkadaşlarınızla vakit geçirmek için imkan sunar. Masa ve sandalyeler, aydınlatma ve dekorasyon düşünülerek açık havada bol sohbetli yemek akşamları için alan oluşturabilirsiniz.
23. Veranda Şöminesi ile Odak Noktası Oluşturun
Şömine, yaşam alanlarında odak noktası oluşturur ve dekoratif olarak sıcaklık için mükemmel bir tercihtir. Kullanışlı ve estetik açıdan şık görünen bir şömine tasarımı, kışın soğuk havalarda bahçe keyfi yaşamanızda oldukça etkilidir. Koltuklar şöminenin etrafına dizilmiş ve renk paletine uygun bir tasarım oluşturulmuştur.
24. Verandayı Bitkilerle Çevreleyin
Bitkilerle çevrili bu alan, daha canlı, yeşil ve estetik bir hale dönüşerek büyülüyor. Bitki seçimi ve düzenlemesi, açık alan dekorasyonunuzun bir parçası olarak düşünülmelidir. Peyzaj düzenlemesinin yanı sıra güzel kokulu bahçe çiçekleri ilgi görecektir.
25. Verandayı Evden Uzağa Yerleştirin
Verandanızı evin hemen yanına yapmanıza gerek yok. Ülkemizde genellikle evin hemen yanında olsa da, bahçenin başka bir bölümüne yerleştirildiğinde daha özel bir görüntü oluşur. Evinizden bağımsız olarak bahçede rahat bir köşe yaratacaktır. Dinlenme, sohbet ve yemek alanı oluşturmak için sizde verandanızı evinizden uzak tutabilirsiniz.
26. Veranda Aydınlatmasını Unutmayın
Alanı aydınlatan bir ışık kaynağı kullanarak, mekanı kullanışlı ve güvenli hale elmiş. Tavan monteli avize ve kenarlara yerleştirilen abajurlar, bu amaçla kullanışlı görünüyor. Dilerseniz etrafını LED ışıklarla kaplayarak dışarıdan daha şık görünen bir alan yaratabilirsiniz.
27. Villadan İlham Alan Bir Bahçe Verandası
Kim villasının bir köşesinde açık alanda rahat edebileceğini bir ortam istemez ki? Benzersiz bir alanı rahat mobilyalar ve dekoratif ürünlerle tamamlayabilirsiniz. Villanızın hemen yanına misafirlerinizle güzel vakit geçirebileceğiniz bir alanı dahil etmenizi öneririz .