Temizlik Önerileri

Sararan Şeffaf Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Şeffaf telefon kılıfları zamanla sararıyor. Evde denenebilen yöntemler ile şeffaf telefon kılıfı nasıl temizlenir?

Şeffaf telefon kılıfları zamanla kirlenip sarararak kullanışsız hale geliyor. Eskiden 5 TL’ye satılan telefon kılıflarının fiyatları şu anda 100 TL gibi yüksek seviyelere çıkmış durumda, bu yüzden insanlar artık yeni kılıf almak yerine aynı kılıfı temizleyerek tekrar kullanmayı tercih ediyorlar. Bu nedenle, sararmış telefon kılıflarını temizleme yöntemleri üzerine araştırmalar yapılıyor.

İnternette en popüler olan şeffaf kılıf beyazlatma yöntemlerini ele aldık. Aşağıdaki yorumlarımızda bu yöntemlerin ne kadar etkili olduğunu bulabilirsiniz.

Şeffaf Silikon Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Telefon kılıfları elimizde, cebimizde ve bir masanın üzerinde kalmasıyla birlikte zamanla sararmaya başlar. Özellikle de şeffaf olan silikon telefon kılıflarında bu sarartı kötü bir görüntü oluşturur. Yeni bir telefon kılıfı almaktansa evde uygulayabileceğiniz basit yöntemler sayesinde sararan telefon kılıfını temizleyebilirsiniz.

Şeffaf silikon olan telefon kılıflarını temizlemek için sirke, deterjan, karbonat ve dezenfektan kullanabilirsiniz.

Sabun ve Su İle Telefon Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Şeffaf Kılıfı Beyazlatma

Telefonunuzu kılıftan çıkararak suyun ıslatmayacağı bir alana koyun. İlk olarak bir kabın içerisine ılık su ve 1-2 damla sabun ekleyin. Sabun yerine isterseniz bulaşık deterjanı da kullanabilirsiniz.

Diş fırçası veya bir sünger parçasını suya batırıp çıkardıktan sonra, telefon kılıfını ileri geri veya dairesel hareketlerle temizlemeye başlayın. Kılıfın içini, dışını ve kenarlarını iyice ovalayın. Telefon kılıfının beyazladığını göreceksiniz. Kılıfı duruladıktan sonra yumuşak bir bezle kurulayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Alkol veya Dezenfektan İle Şeffaf Telefon Kılıfı Temizleme

sararan telefon kılıfı nasıl temizlenir

Sararan telefon kılıfını temizlemek için, yüzde 70 alkol içeren alkol bazlı bir el dezenfektanı veya kolonya kullanabilirsiniz. Mikrofiber bez telefon kılıfınızı temizlemek için işinize yarayacaktır.

Bir miktar alkol içeren el dezenfektanını veya kolonyayı mikrofiber bez üzerine dökün. Bu bez ile telefon kılıfının içini ve dışını silmeye başlayın. Kılıfa zarar vermemek için çok sert silmekten kaçının. Kılıf temizleme işlemi bittikten sonra yumuşak kuru bir bez ile dezenfektan kuruyana kadar telefon kılıfını silin.

Sararan Telefon Kılıfını Karbonat İle Temizleme

telefon kılıfı beyazlatma

Sararan silikon telefon kılıfını beyazlatmak için kullanılan yöntemlerden biri de karbonat ile temizlemedir. Eğer evinizde kabartma tozu bulunuyorsa bu yöntemi deneyebilirsiniz. Yok ise kabartma tozu satın alana kadar bir şeffaf telefon kılıfı satın alabilirsiniz.

Yarım paket kabartma tozunu şeffaf telefon kılıfının üzerine dökün. Islatmış olduğunuz diş fırçası ile telefon kılıfını ovalayarak temizlemeye başlayın. Kalan diğer yarım paketi ise kılıfın iç tarafına dökerek ovalamaya devam edin. Sonrasında telefon kılıfını su ile durulayıp yumuşak bir bez ile silip kurulayın.

Şeffaf Telefon Kılıfını Temizlemek İçin Elma Sirkesi Kullanmak

sararmış telefon kılıfı beyazlatma

Sararmış olan şeffaf telefon kılıfını beyazlatmak için kullanılan yöntemlerden biri de elma sirkesidir. Elma sirkesi ve kabartma tozu kullanılarak telefon beyazlatma işlemi yapılmaktadır.

Telefon kılıfını bir kabın içerisine koyun. İçine 1 su bardağı elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı kabartma tozu ekleyin. Kılıfın sirkenin içerisine batması için üzerine bir kaşık koyun. Bir kaç saat bekledikten sonra kılıfı durulayıp yumuşak bir bez ile kurutun.

NOT: Hangi yöntemi denerseniz deneyin, telefon kılıfınız ilk günkü gibi beyaz ve parlak görünmez. Yayınladığımız yöntemler telefon kılıfını temizlemek içindir. Ancak sarartının tamamen ortadan kaybolmasını sağlayacak bir yöntem henüz yoktur. Eğer sararan telefon kılıfını beyazlatma gibi bir niyetiniz varsa bu malzemeler için harcayacağınız para ile yeni bir telefon kılıfı satın alabilirsiniz.

Polimer malzemenin zamanla ve güneş etkisiyle bozulmasından dolayı sararma başlıyor. Bu nedenle sararmaya engel olmak zor görünüyor.

İlginizi Çekebilir: Sararan Beyaz Spor Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Pelin Uslu

Ev dekorasyonu ile ilgili yenilikleri ve trendler hakkında insanlara yardımcı olacak konulara yer veriyorum. İç Mimarlık mezunu olmam nedeni ile konulara hakim biri olarak yayınlamış olduğum içeriklerle, ev dekorasyonu konusunda yardımcı olmak için buradayım. Salon, mutfak, yatak odası ve bir evin diğer tüm alanları için bulabileceğiniz harika dekorasyon fikirlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Ulan işiniz gücünüz yokmu ya boş işler bunlar git ver 100 lirayenisini al sararmayan şeffaf kılıf yok onunda bir çaresi yok zaten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu