Nasıl Yapılır

Plastik Su Deposu Nasıl Tamir Edilir?

Plastik su deposu tamiri ile kırılan, çatlayan ve su sızdıran depoları tamir edebilirsiniz. Tamir sonrasında su deposundan damla su akmayacaktır.

Plastik su deposu, genellikle polietilen veya polipropilen malzemeden üretilen, su depolamaya yardımcı bir üründür. Su tankı olarak adlandırılan depoların kullanım alanı oldukça geniştir. Evlerde, bahçelerde ve fabrikalarda kullanılmak için tasarlanmış olan su depoları farklı boyut ve özelliklerde üretilmektedir. Dayanıklı malzemeden üretilmiş olsa da bir süre sonra çatlamalar ve delinmeler meydana gelebilir. Plastik su deposu tamiri yapılmadığı zaman su kaybına neden olur. Bu nedenle doğru teknikler ve malzemeler kullanarak tamir edilmesi gerekir.

Plastik su deposu uzun ömürlü ve dayanıklı olsa bile zamanla çatlama ve delinmeler meydana gelebilir. Depo içindeki suyun boşalmaması için tamir edilmesi gerekmektedir. Doğru malzemeler ve doğru tekniklerin uygulanması ile birlikte su deposu tamir edilebilir. Plastik su deposu tamir edildiğinde su kaybı önlenmiş olur.

Plastik Su Deposu Tamiri İçin Hangi Yapıştırıcılar Kullanılır?

Su deposunda oluşan çatlak ve delikleri doğru yapıştırıcı ile tamir etmek mümkündür. Polietilen yapıştırıcı ve çelik silikon en çok kullanılan yapıştırıcılardır. Doğru teknikler ile uygulanan yapıştırıcı sonrasında plastik su deposunda oluşan çatlak veya delikler tamir edilmiş olur.

Plastik su deposu için kullanılan yapıştırıcılar:

  • Polietilen Yapıştırıcı
  • Dayson Çelik Silikon
  • Polietilen Kaynak

Plastik su deposunu tamir etmeden önce hammaddesini öğrenirseniz işiniz kolaylaşacaktır. Su tankları genellikle Polietilen malzemeden üretildiği için bir çok yapıştırıcı ile olumlu sonuç alınamaz. Bu nedenle boşa malzeme ve vakit harcamamak için hangi malzemeden üretildiği öğrenilmelidir.

Plastik Su Deposu Tamiri

su deposu tamiri

Su deposunda genellikle almış olduğu darbeler sonrasında çatlaklar ve delikler oluşur. Bu durum sonucunda depoda su kaybı oluşur ve tamir etmek gerekir. Plastik su deposunu Dayson çelik silikon veya plastik kaynak teli kullanarak tamir edebilirsiniz.

Su deposunu tamir etmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Tamire başlamadan önce depodaki suyun tamamen bolaştılması gerekmektedir.
  • Çatlak veya delik olan alana su gelmeyecek şekilde depodaki suyu boşaltın.
  • Depoda bulunan çatlak bölgeyi zımparalayın ve sonrasında nemli bir bezle silerek toz ve kirlerden arındırın.
  • Plastik su deposunu tamir etmek için Dayson çelik silikon veya Polietilen yapıştırıcı kullanabilirsiniz.
  • Çatlak olan bölgeye ilk kat yapıştırıcıyı 3-4 cm taşacak şekilde uygulayın.
  • İlk kat yapıştırıcının üzerine fiber bant uygulayın.
  • Fiber bandın üzerine tekrar yapıştırıcı sürün. Sürülen ikinci katı bandın etrafına iyice yayın.
  • Mukavemeti güçlendirmesi için yapıştırıcının üzerine tül file uygulayın.
  • Son olarak üzerine yapıştırıcı uygulayarak tül filenin üzerini ve etrafını kapatın.
  • Uygulanan tül file yapıştırıcının dış etkenlere karşı dayanımını arttırır.
  • Tamir işlemi tamamlandıktan 48 saat sonra su deposunu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Plastik su depoları dayanıklı olmalarına rağmen, zaman zaman hava şartlarından veya darbelerden dolayı çatlayabilir. Depoların yenisi ile değiştirilmesi ise maliyetlidir. En ucuz yöntem ise çelik silikon uygulaması ile tamir etmektir.

Plastik Kaynak ile Su Deposu Tamiri

plastik su deposu yapıştırma

Sıcak hava tabancası ve plastik kaynak teli kullanarak su deposundaki çatlaklar tamir edebilirsiniz. Polietilen malzemeden üretilmiş olan kaynak teli yüksek mukavemet sağlayacağı için güzel sonuç verecektir. Kaynak teli ile sadece çatlakları değil delikleride doldurarak tamir edebilirsiniz. Eğer su deposu üzerinde büyük delikler varsa, deliğin üzerine fiber bant koyup üzerine plastik kaynak teli uygulaması yapabilirsiniz.

Plastik kaynak ile su deposunu tamir etmek için:

  • Kaynak çubuklarının daha iyi yapıştırmasını sağlamak için çatlak olan bölgeyi zımparalayın.
  • Bir bez ile yüzeyi toz ve kirlerden temizleyecek şekilde silin ve tamamen kurutun.
  • Plastik kaynak telini çatlağın bir ucuna tutup ısı tabancası ile ısıtın.
  • Kaynak çubuk eridikçe yukarı doğru uygulayarak çatlağı doldurun.
  • Eriyen kaynak telini spatula yardımıyla çatlak olan bölgeyi tamamen kaplayacak şekilde uygulayın.
  • Plastik kaynak teli özelliği sayesinde çatlakları kapatacak ve depodaki suyun dışarı akmasına engel olacaktır.

Plastik su depoları, genellikle polietilen hammaddeden üretildiği için tamir işleminde japon yapıştırıcı ve epoksi yapıştırıcılar iş görmez. Su ve dış hava koşullarına karşı dayanıklı olabilmesi için güçlü yapıştırıcı doğru şekilde kullanılmalıdır. Tamir işleminde eğer imkan varsa plastik kaynak en doğru seçenek olacaktır. İmkan yoksa çelik silikon ve polietilen yapıştırıcı doğru bir şekilde kullanılarak su deposu tamiri işlemi yapılabilir.

En İyi ve Güçlü Plastik Yapıştırıcı Markaları
Plastik Ne ile Nasıl Yapıştırılır?

7 Yorum

  1. Bahçedeki su depomda büyük çatlak oluştu. Tamir yapmak için araştırmalar yaptım ve en etkili sonucun Polietilen kaynak olduğunu kanısına vardım. Ancak ne yazık ki bunu benim yapmamın imkanı yok. Dayson çelik silikon daha önce kullandım ancak ne yazık ki çözüm olmadı. Belki de ben beceremedim. İnternet üzerinden Polietilen yapıştırıcı sipariş verdim gelsin bir de onunla deneyeceğim. Sonucunu sizlerle yaplaşacağım

    1. Politein yapıştırıcı işe yaradı mı. Dayson kullanacaktım siz yaramadı demissiniz. Olumlu sonuç aldıysanız politein yapıştırıcı kullanayim

  2. Eğer plastik su deposunuzda sızıntı veya hasar fark ederseniz, tamir işlemini kendiniz yapabilirsiniz.

  3. Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederin. Depo uzun süredir su akıtıyordu, bu işlemlerle tamir etmeyi başardım.

  4. Uyguladığınız yöntemi en kısa sürede deneyeceğim. Benimde plastik su depom su kaçırıyor. Yalnız kullanılan yapıştırıcı elimde yok yakın zamanda alıp tamir etmeye çalışacağım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu